Mijn naam is Maaike Kok-de Wilde: psycholoog, coach en trainer. Ik ben getrouwd met Raymond en samen zijn we ouders van Lucas (8) en Maud (5). Met het hele gezin wonen we in Rotterdam.

Al op jonge leeftijd was ik geïnteresseerd in meditatie en beoefende ik verschillende vormen. Een waardevolle stap in mijn meditatie-beoefening was mindfulness en ik volgde de trainersopleiding om het door te kunnen geven en uit te kunnen dragen. De meeste mensen zijn bekend met mindfulness:

Met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu, zonder oordeel

Mindfulness heeft mij persoonlijk veel gebracht, het bracht twee belangrijke componenten in mij samen: het wetenschappelijke en het spirituele.

De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor de metgezel van mindfulness, namelijk heartfulness. Ook (zelf)compassie genoemd. Je kunt ze zien als de twee vleugels van een vogel. En aangezien ik graag vlieg, volg ik bij David Dewulf de opleiding tot trainer in compassie.

Compassie heeft het voor mij mogelijk gemaakt om te kunnen zijn met zowel de kracht als de kwetsbaarheid van gevoel. Om meer veerkracht te ervaren in het dagelijks leven en nog bewuster aanwezig te zijn en bezield te leven.

Mijn achtergrond ligt in de psychologie, waarna ik verschillende verdiepende coachingsopleidingen heb gevolgd zoals transactionele analyse en systemisch werk | familieopstellingen. Naast de trainersopleiding Mindfulness, Mindfulness voor Zwangeren en de huidige opleiding tot trainer in Compassie heb ik ook een trainersopleiding in Systemisch Werk gevolgd, waardoor ik graag zelf workshops of trainingen samenstel en verzorg.

In mijn vrije tijd schrijf ik graag, op de website van mijn praktijk voor coaching kun je meerdere blogs vinden, die ik mijmeringen noem. Sinds september 2018 schrijf ik aan een boek…

Als coach en trainer ben ik open, eerlijk, geduldig en reis ik graag met jou mee in jouw ontwikkeling.

Ik ben aangesloten bij de Vereniging voor Mindfulness (VVM) en NOBCO (beroepsvereniging voor coaches).