‘Mindfulness en compassie zijn als twee vleugels van een vogel’

Ze vullen elkaar zo mooi aan! Waar je met mindfulness met je aandacht maar zonder oordeel in het hier en nu leert te zijn, is compassie vervolgens de warmte waarmee je het moment kunt vullen.

En het begint bij jou, daarom ligt de focus in het begin van de training op zelfcompassie: liefdevolle vriendelijkheid voor jezelf. Door vanuit compassie met jezelf verbinding te maken, kun je het ook meenemen in jouw contact met anderen.

Je leert de wegen van het hart kennen en krijgt praktische tips hoe je dagelijks zelfcompassie kunt beoefenen.

De Mindfulness Based Self-Compassion-training (MBSC) bestaat uit 8 sessies met de volgende onderwerpen:

  1. De veilige haven
  2. Compassie als levensvriend
  3. De compassievolle metgezel
  4. De innerlijke criticus & de compassiestem
  5. De ronde tafel van mijn hart & de zon van compassie
  6. Het kompas van je hart
  7. Je verhaal je liefde geven
  8. Je liefde en compassie in de wereld brengen

Omdat er vraag was naar een compacte vorm van de training, bied ik samen met Angela Koolmees een 3-daagse aan waarin alle sessies aan bod komen. In de training werken we met verschillende meditaties en andersoortige oefeningen, je gaat dus ter plekke ervaren om vervolgens thuis verder te oefenen.

Om de training te kunnen volgen, dien je meditatie en/of yoga ervaring te hebben. Als je een mindfulness-training hebt afgerond, is dit een mooie basis. Als dit niet het geval is, stemmen we daar samen over af. Er zijn immers veel meditatievormen en het gaat er met name om dat je je aandacht al enigszins getraind hebt.

Het kan goed zijn dat je nieuwsgierigheid is gewekt en dat je een stukje Heartfulness en Compassie-beoefening wilt ervaren alvorens je in te schrijven voor de gehele training. Dat kan! Ik bied meerdere keren per jaar een korte workshop ‘Eerste stap naar compassie’ waarin je kennis kunt maken met wat compassie inhoudt. We doen enkele hartmeditaties en de opbouw van de training wordt toegelicht. Als je na afloop van de workshop wilt deelnemen aan de Compassie-training, krijg je korting.

Kijk naar beschikbare data voor de eerstvolgende trainingen en workshops.

VOOR WERKGEVERS:

Als je als werkgever een compassie-training of workshop aan wilt bieden aan medewerkers, neem dan gerust contact met mij op om te kijken wat ik hierin kan betekenen. Het op maat samenstellen van een workshop behoort tot de mogelijkheden, daarbij kan ik aansluiten bij thema’s voor bijvoorbeeld een personeelsdag, conferentie of congres.

SAMENWERKING

De Compassietraining bied ik aan in samenwerking met mijn collega-trainer Angela Koolmees. We kennen elkaar al jaren en zijn allebei ‘secret agents of love’, oftewel: we geven Heartfulness en compassie graag door! Neem een kijkje op haar website om meer over haar ervaring en achtergrond te lezen.